Laser spektakel Waterlicht

Ongeveer 8 tot 10 duizend bezoekers hebben afgelopen week het laserspektakel “Waterlicht” in Schokland bezocht. De opkomst is daarmee naar verwachting volgens de organisatie.

Waterlicht is een kunstproject dat was opgezet door Daan Roosegaarde. Door middel van blauw laserlicht en rookmachines liet Daan aan de bezoekers zien hoe hoog het water op Schokland ooit stond. Voor de bezoekers leek het zodoende net alsof ze onder het water liepen. Voor sommigen een beangstigende ervaring terwijl het voor anderen juist heel mooi was. We kijken even naar wat reacties. “Ik vindt het heel interessant om te zien, maar ik vind het ook wel een beetje eng” zei een mevrouw op leeftijd. “Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik ervan moet vinden” zei een jong mannetje”. “Ik vind het heel mooi en het laat goed zien wat we in Nederland allemaal voor elkaar kunnen krijgen door middel van een georganiseerde waterhuishouding” zei een mevrouw.

Er waren wel wat problemen met vervoer. De opkomst was toch wat hoger dan gedacht en zodoende moesten mensen soms wat langer wachten op de opstap plekken. De organisatie hoopt dat echter voor de tweede editie van het evenement op te lossen. Op dinsdag worden er mogelijk meer bussen ingezet om te mensen naar het oude Schokland te rijden.

schokland, laser, show, spektakel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *